» CURSURI » INSCRIERE PRIN FAX » INSCRIERE ON-LINE

Cursuri RSVTI Sovata - 14-15.01.2021
  Cursuri RSVTI Cluj - 10-11.12.2020
  NOUTATI LEGISLATIVE ISCIR!
  Ordinul 1404 2010 (MO 634 2010)
  Ordinul 1007 2010 (MO 513 2010)
  Ordinul 663 2010 (MO 385 2010)
  Ordinul 442 2010 (MO 226 2010)
  Ordinul 2154 2009 (MO 11 2010)
  RGPD - Protectia datelor personale
  Termeni si conditii

Masuri legale pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2

Avand in vedere intrarea in vigoare a Ordinului nr. 1228/2020 (MO nr. 587 din 03.07.2020 privind masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 incepand cu data de 03.07.2020 organizarea si participarea la programele de instruire pentru adulti se pot realiza numai cu respectarea urmatoarelor masuri generale:

Fisiere atasate:

Ordinul 1228 2020

A. Masurile generale inainte de inceperea activitatii:

1. Se vor realiza prestabilirea si marcarea circuitelor de acces si iesire din unitate astfel incat sa se asigure pastrarea distantarii sociale; intrarea si iesirea din unitate se vor face respectand un circuit separat al persoanelor care intra fata de cele care ies.
2. afisarea grafica in locuri vizibile a regulilor generale ce trebuie respectate;
3. asigurarea amplasarii dispenserelor cu dezinfectant pentru maini pe baza de alcool, la intrarea in unitate si la intrarea in salile de activitati;
4. transmiterea materialelor de curs/fiselor de lucru/suporturilor de curs in format electronic.

B. Masurile generale la intrarea in unitate:

1. Toti cursantii si personalul vor purta masca de protectie in spatiile inchise care sa acopere nasul si gura.
2. Se va realiza pastrarea distantarii sociale de minimum 1,5 m intre persoane.
3. Se va asigura dezinfectarea mainilor cu apa si sapun si/sau solutii pe baza de alcool.
4. amplasarea unui covor dezinfectant la intrarea in unitate;
5. Efectuarea triajului epidemiologic al personalului angajat si cursantilor se efectueaza la inceputul programului, de catre o persoana desemnata anume in acest scop. Daca se constata mentinerea unei temperaturi peste 37,3° Celsius sau/si prezenta de simptome respiratorii si/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute, personalul/cursantul nu va fi primit la program. Personalul/Cursantul cu simptome respiratorii, febra si cu oricare alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute nu se va prezenta la lucru/cursuri si va anunta aceasta situatie conducatorului institutiei.
6. Personalul/Cursantul care a venit in contact apropiat cu o persoana confirmata cu SARS-CoV-2 nu se va prezenta la serviciu/cursuri si va anunta aceasta situatie conducatorului institutiei.
7. Personalul/Cursantul care prezinta semne specifice cazului suspect SARS-CoV-2 in timp ce este la cursuri trebuie sa fie izolat intr-un spatiu special amenajat si sa contacteze furnizorii de servicii de sanatate (medicul de familie sau serviciul 112, dupa caz).

C. Masurile de prevenire si protectie pentru perioada activitatilor teoretice si practice:

1. Inainte de inceperea activitatilor de pregatire teoretica/practica/examinare se vor realiza curatenia si dezinfectia minutioasa a incaperii, suprafetelor, echipamentelor cu substante biocide/virucide avizate, urmate de aerisirea spatiilor minimum 10 minute.
2. Spatiile trebuie aerisite si in pauzele de curs.
3. La intrarea in salile de pregatire teoretica/practica/examinare vor fi amplasate dispensere cu solutii dezinfectante pe baza de alcool, iar accesul in sala se va realiza doar dupa dezinfectarea mainilor.
4. Activitatea de pregatire teoretica se va desfasura in grupe cu un numar maxim de 20 de cursanti, iar cea practica in grupe cu maximum 15 cursanti, in functie de spatiul aflat la dispozitie - cu pastrarea distantei de minimum 1,5 m intre doua persoane/cursanti.
5. Organizarea programului de functionare a grupelor aflate in procesul de formare se va face astfel incat sa existe o decalare de incepere a programului, avand in vedere evitarea aglomerarii spatiilor comune (holuri, toalete etc.).
6. Cursantii, formatorii si toti ceilalti angajati ai unitatii au obligatia de a purta corect in spatiile inchise masca de protectie.
7. Se vor face pauze de cel putin 15 minute, la fiecare 45 de minute de activitate, timp in care se va efectua obligatoriu aerisirea salilor.
8. Se va realiza dezinfectia regulata a manerelor usilor (sali de curs, receptie, toalete etc.) dupa fiecare pauza.
9. amplasarea la iesirea din sediu a unor pubele cu capac si cu pedala prevazute cu saci de plastic in care vor fi eliminate mastile faciale si manusile;
10. In incinta centrelor de formare profesionala vor avea acces doar cursantii activi; inscrierile noilor cursanti si eliberarea certificatelor de absolvire se vor face pe baza de programare telefonica sau on-line, evitand astfel aglomerarea de persoane in spatiile de receptie/asteptare.
www.cursuri-rsvti.ro | by ANADEEA Advertising

Copyright © APIEM. Toate drepturile rezervate.Continutul acestui site este proprietatea APIEM. Copierea, reproducerea sau modificarea neautorizata a acestui site web, constituie infractiune si se pedepseste conform Legii nr.8/1996 coroborate cu prevederile din Legea nr.365/2002